torstai 27. joulukuuta 2012

Missä on vihreä ja tuore?

... No ainakin tuossa piimäpurkin kyljessä on vihreää. Vaikka eilen haaveilinkin vihreän ja tuoreen perään, jääkaapin tarkastelu osoitti sen, että turhan paljon menisi ruokaa haaskiolle, jos nyt lähtisin ruokakauppaan.
Jääkaapissa oli vielä palanen kinkkua. Tein sille ja perunoille kastikkeen, johon lisäsin makua antamaan kuppiin unohtuneen jouluomenan ja jääkaapissa olleen tomaatin. Graavisiika oli vielä ihan hyvää, samaten Aurajuustosilli. (Ja tuon Mariskoolin pohjalla on vielä jäljellä seitsemän joulusuklaata. Aviokki on popsinut niitä, minä en.)
Ja sitten nämä anopin joulutortut. Aattona otin nämä kahdeksan kappaletta sulamaan ja niitä  on vieläkin yksi syömättä. Ja kun niitä on pakasteessa ainakin sata kappaletta lisää! Nämä ovat oikeasti ihan hyviä joulutorttuja (jos tykkää tortuista, minä en). Tehty kahdella eri taikinalla, jäähdytetty ja kaulittu, jäähdytetty ja kaulittu. Eilen anoppi kysyi Aviokiltani, ovatko tortut maistuneet? "- Joo, aamullakin söin kaksi" ... Valehteli. Tänään söi ensimmäisen väkisin. Mutta kun nuo tortut on pakko ottaa vastaan, muuten siitä saisi kuulla loppuelämänsä, "kuinka siellä ollaan kranttuja..." No, vien ne arjen tullessa työpaikan kahvipöytään. Se on muodostunut jo ihan perinteeksi ja siellä osataan odottaa "anopin torttuja".

6 kommenttia:

 1. Minä vien töihin syömättömät suklaakonvehdit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tulee kans minun työpaikalleni, oikeastaan pitkin kevättä... Pitää vaan ainakin minun malttaa pitää sormeni ja suuni irti niistä.

   Poista
 2. Haha. Aika hauska tuo söin kaksi aamulla. Leivonnaiset ja suklaa on helppo laittaa kiertoon kahvipöytiin, mutta mitä tehdä joululahjoilla? Hävettää, kun ei tarvitse toisten ostamia kalliita tavaroita. Kaappeihin ei mahdu ja en edes halua kaiken maailman tavaraa. Hyvän tahtoiset vihjailut ei lahjamääriä näköjään vähennä. Voi tauti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikea vastata. Meillä on sovittu jo aikaa sitten, että aikuiset eivät ostele toisilleen lahjoja. Ihan hyvä. Säästyy rahat ja sen miettiminen, mahtaako toinen tehdä tavaralla mitään. (Sitäpaisi mulla on kallis maku, hih). Lapsille ostin muutaman lahjan ja itse sain kummaltakin lapselta yhden kivan lahjan. Se riittää.

   Poista
 3. Mulla ei tekis tuskaa syödä joulutorttua, ne on mun heikkous. Siksi en uskallakkaan niitä jouluna montaa tehdä.

  Aika vähän on joulun aikaan tullut syötyä "vihreää".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna on pakko käydä kaupungilla asioilla, enköhän nyt osta sitä "vihreää".

   Poista