maanantai 10. joulukuuta 2012

Salasanat

Meillä on töissä remontti käynnissä. Ihan hyvähän se on, että remontoidaan, mutta kyllä se sotkee työntekoa aivan tosissaan. Esimerkiksi meillä työpaikan tietokoneet on suojattu salasanoin sillä tavoin, että jos yrität jollain muulla kuin omalla koneellasi nettiin, sinun salasanojasi ei hyväksytä. Pitää hommata vierailijan tunnukset. Niinkuin nyt kunnan hommissa niin salamyhkäistä olisi. Ja jos unohdit jotain omaan työtilaasi, sinne ET SAA MENNÄ! Ja kaikki olikin näköjään peitetty muovilla. Että mennään näillä nyt sitten, mitä on.

Tuo salasanojen kanssa pelaaminen kuluttaa kyllä muistia. Kunnalla on vielä oma sisäinen foorumi, joka on toisten salasanojen takana. Sinne ilmoitetaan esim. sairastumiset. Jos et käy tuolla foorumilla kolmeen kuukauteen, salasanat vanhenevat. Eli kannattaa sairastua kolmen kuukauden välein. Tai sitten pitää ottaa yhteyttä tukihenkilöön, joka antaa sinulle uudet salasanat. Sen varran harvoin olen sairastanut, että joskus kun pitää sairaslomia ilmoittaa ja pyytää uudet tunnukset, olen oppinut jo logiikan. Veikkaan, että jos nyt saisin uuden salasanan, olisi se joulukuu...

Se perinteinen kuusi josku, korkeutta noin 80 cm.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niinpä. Ja nyt kuulin, että kaupungilla on muutettu käytäntöä. Salasanat eivät vanhenekaan. Vie kuulemma liikaa tulihenkilöiden aikaa antaa ihmisille uusia salasanoja. Enkä ihmettele yhtään.

      Poista