lauantai 2. maaliskuuta 2013

5 litran kattila

... ja neljän tunnin urakka. Nimittäin kerran vuoteen teen yhtä lempiruokaani, paksuakin paksumpaa hernekeittoa. Tästä syödään tänään ja huomenna, loput pistetään pakkaseen ja syödään varmaankin tässä maaliskuun aikana. Ja hernekeittohan paranee, kun sitä lämmittää.
Kuva ei ole mitenkään esteettinen ja keittoaikaakin on vielä ainakin tunti jäljellä.500 g herneitä (liota ainakin 12 tuntia)
2 l vettä (Siis liotusliemi, jossa herneet myös keitetään. Tästä on olemassa eri oppisuuntia.)
Keittele 2 -3 tuntia.... Lisää
3 porkkanaa
2 sipulia
meiramia
vähän rakuunaa
2 lihaliemikuutiota
sinappia
paistettua jauheliha
palvilihaa ja luita (Minä en noista palviluista ja -lihoista välitä, mutta Aviokin toiveesta)
Ja keittele lisää tunti..., pienellä lämmöllä


Eli tämä on tällainen kaupunkilaisversio, jostakin olen kuullut nimen "Amerikkalainen hernekeitto". Minä en mitään keittolihaa tuonne rokkaan pistä ja sitten erottele lihaa luista, niin kuin varmaankin ihan perinteisessä versiossa pitäisi tehdä.

Särpimeksi piimää ja jälkiuuunileipää. Että on kaasun tuotanto sitten varmistettu :). Jotkut sanovat, että jos liotusliemen vaihtaa keittämisvaiheessa, niin ei tule niin paljon ilmavaivoja, niillä joilla niitä on tullakseen... Ei minulla :)

6 kommenttia:

 1. Minä keitin aamulla kasvishernekeiton (soijarouhe lihan sijaan) pakkaseen. Ei minulla kyllä noi pitkä keittoaika ole. Pari tuntia vain. Tässäkin on varmaan koulukuntaeroja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja keittoaika riippuu myös herneistä. Jotkut herneet ei pehmene sitten millään.

   Poista
 2. Mums mums, ite tehty hernekeitto o kyllä semmosta gurmeeta, ettei paremmasta väliä!! Määki vasta tekkiin pitkästä aikaa, mutta ne kaasuongelmat o sitte kyllä taattujaki ja mahan nipistely, silti sitä ei kertakaikkiaa voi vastustaa :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli hyvää, täytyy myöntää. Ja pakkaseenkin riitti pikkuisen.

   Poista
 3. En tiedä onko totta, mutta minun mielestäni pitkä keittoaika vähentää kaasuongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hernekeiton saa kypsäksi vähemmälläkin keittämisellä, mutta minä tykkään, kun keitto on ooooiiiiikeeeen paksua. Ja ei minua todellakaan rupsuttanut kovinkaan paljoa... :)

   Poista