sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kolmen tunnin ulkoilu

Mikä ihana ilma! Pikästä aikaa. Viime viikonlopun peruuntunut merenjääreissu toteutui sitten tänään. Aivan kuten vuosi sitten. Ja nyt jäällä kävellessä tuli paikoitellen jopa hiki. Nimittäin lumi ei ollut muodostanut samanlaisia kestohankia, kuten viime vuonna. Paljonhan siellä jäällä on polkuja ja moottorikelkan uria, joten aivan umpihangessa ei sentään tarvinnut  kahlata. Mutta kun PoikaKoira saa juosta vapaana, kuljemme mielellellämme vähän syrjäisempiä reittejä, ettei tarvitse olla varuillaan jokaisen vastaantulijan kohdalla.

Meren jäällä on vaikea arvioida etäisyyksiä. Kaukana häämötti muutama saari ja niiden rannoilla oli ihmisiä pienenä pisteenä. Mekin aioimme melkein lähteä kohti erästä saarta, mutta loppumatka olisi pitänyt mennä lähes hiihtolatuja pitkin (josta hiihtäjät eivät tietenkään pidä). Onneksi emme lähtenee tarpomaan sinne, koska kotiin tullessani mittasin kartasta mantereen ja saaren välisen etäisyyden -6 km! Kyllähän se tietenkin olisi mennyt... No, kolme tuntia köpöttelimme kuitenkin jäällä, välillä PoikaKoiralle palloa heitellen.

Näin kauas rannasta kävelimme. Mitä lie metreinä? Taustalla Edenin kylpylä ja Stora Enson savut.

10 kommenttia:

 1. Ihana kevätpäivä oli. Aurinko ja lämpö on mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Toivottavasti on vielä muutama aurinkoinen sunnuntai, että pääsee merelle tallustetlemaan.

   Poista
 2. Meren jäällä tai millä vaan jäällä tallustelu on kyllä ihanaa. Jospa tuleva viikkokin olisi täynnä aurinkoa ja loistosäitä, niin voisi nautiskella kevättalven hienoudesta kaikkialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kyllä tuntuu siltä, että posketkin ovat saaneet hieman väriä! Ja PoikaKoira kuorsaa, oli näköjään sillekin hyvä lenkki.

   Poista
 3. Näyttääpä siniseltä taivas! Ihana sää oli kyllä tänään. Nyt, kun vielä pakkaset pysyis tuossa nollan tienoossa niin kevät sais olla mun puolesta pitkään tämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lupaa ainakin tänne Pohjanmaalle aurinkoa ja ihan pikkuplussaa!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niinpä. Ja toivottavasti tulee myös ihan kunnon kestohanget. Sitten kyllä kävellään saareen saakka. Kraaseliin.

   Poista
 5. Teillähä o ollu mukava lenkki, eile oliki kyllä kerrassaa loistava ilima!! Moon onnesta soikiana jo heti vuojen vaihteen jäläkeen ku päivät alakaa piteneen, syksyn pimmeys saa mut aiva kontillee... mutta kevät, ah kevät, ihanaa!!

  Mullaki ois lyhyt matka tuonne merenjäälle, mutta moon niin onnettoman pelokas, etten uskalla mennä sinne :/ Ei sillä, vanahempi koira o kans, se kyllä haistaa että lumen alla ei oo maata, vaikka lunta ois kuinka paksusti... mua pelottaa ne pilikkireijät, kuvittelen että koirat tai mää tiputaan sinne :D :D Viisain meijän pysyä iha maalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siellä merellä on jäläkiä, niin ei kannata pelätä. Kyllä se jää kestää. Ootellaan, jos tullee vielä vaikka hankikelit. Lähetään yhesä sinne Kraaseliin!

   Poista