torstai 14. maaliskuuta 2013

Totta vai tarua?

Eilen illalla istahdin tähän netin ääreen ja klikkasin "seuraa suoraa lähetystä Vatikaanista...". Ja kuinka ollakaan, muutaman sekunnin kuluttua alkoi tuosta savupiipusta tupruamaan valkoista savua. Ja kuin huomaamatta istuin tietokoneen ääressä 85 minuuttia yhteen putkeen seuraten koko ajan Vatikaanin tapahtumia. Katolisella kirkolla ja paavilla ei ole minun arkielämälleni mitään merkitystä. Mutta jotenkin tuon tapahtuman seuraaminen veti mukaansa. Vuosisatoja vanhat perinteet, odottavat ihmiset... Kyllä tämä nykyaika on ihmeellistä. Tuollaisia tapahtumia pystyy seuraamaan melkein kuin paikan päällä. 

Toinen asia, joita seuraan aina kun ne tapahtuvat, ovat kuninkaalliset häät. Vaikka tiedän, että noiden ihmisten elämällä ei ole mitään merkitystä arkielämälleni. Muistan Dianan, Mette-Maaritin, Victorian ja Katherinen... Seurasin jopa Monacon ruhtinaan Albertin häitä tuon suruilmeisen morsiammen rinnalla... Mikähän minua noissa tapahtumissa vetää puoleensa? Onkohan se siksi, että ne ovat kuitenkin totta? Ja ne ovat kaunista katseltavaa tämän arkisen puuhastelun keskelle. Vaikka en kyllä osaani vaihtaisi kenenkään noista kanssa.

Mitä minä en katso? Tällä hetkellä en katso yhtään amerikkalaista tv-sarjaa. Viimeisin sarja, jota seurasin, oli Lost. Miksi en katso tv-sarjoja? Koska ne eivät ole totta. Mutta toisaalta, mielikuvitushan on ihmisten viihdyttämistä varten. Pakoa arkielämästä.

Nämä on totta. Syödään näitä harkiten!

6 kommenttia:

 1. Multa meni ihan tuo koko paavin valinta ohi silmien enkä vieläkään tiedä minkä näköinen papparainen nyt jatkossa paaveilee. Noita kuninkaallisia en itsekään seuraa mutta ans tulla just häät tai muut megajuhlat niin kyllä mut telkkarin edestä löytää.
  PS. Hyvännäköisiä pääsiäispapanoita. Nimimerkillä 5. päivä ilman karkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli sattuma ja, että istuin tietokoneen äärellä tuolloin, mutta siihen vaan jämähdin. Voisi kait sitä jotain muutakin harrastaa...

   Hyvä, että olet pysytellyt poissa karkeista! Niin minäkin yli 1 1/2 vuotta.

   Poista
 2. Mä jotenkin elän vieläkin edellisen Paavin aikaa. Johtuen ehkä siitä, että meillä on(oli) yhteinen kotimaa joten hän on mulle sitä kautta tärkeä. En oikeastaan tätä seuraajaa jotenkin edes noteerannut. Hassua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän silloin varmasti joku henkilö on läheisempi, jos esim. yhteinen kotimaa yhdistää. Nyt tämä uusi Paavi on varmasti hyvin tärkeä argentiinalaisille. Edellistä edellinen oli tärkeä puolalaisille. Sen huomasi vieläkin, kun syksyllä kävin Puolassa.

   Poista
 3. Minä seuraan kuninkaallisia häitä myös. Englannin häät meni ohi, kun oli töitä ja Monacon häät oli liian surulliset. Lopetin kesken.
  Sarjoja en jaksa minäkään katsoa, mutta olen armoton dokumenttien ystävä (paitsi luontodokumenttien) ja uutisten ja ajankohtaisohjelmien töllöttäjä. Passiivista töllöttämistä se kaikki on, mutta mukavaa pään tyhjennystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minä katselin niitä englannin häitä töissä vähän "salaa" tietokoneelta :) No, jossain vaiheessa kaikki työpaikan naiset töllöttivät niitä. Ja joku värkkäsi itselleen paperisen kruununkin.

   Poista