tiistai 5. maaliskuuta 2013

Such a boring day...

Minulla on nyt talviloma. Ajateltiin Aviokin kera vain kotoilla tämä loma. Mutta nyt on menossa vasta tiistai ja minä olen niiiiiiin tylsistynyt. Viime vuonnahan loma meni ystävien kanssa Ylläksellä. Tuollainen aikuisten kesken lomailu saman katon alla vaatii kyllä kaikilta joustamista puoleen ja toiseen. Ihan vapaasti ja rentona ei pysty oleilemaan. Jo iltojen ajankulu vaatii keskustelua; pelataanko, katsotaanko leffa, lähdetäänkö syömään vai tuijotetaanko vain televisiota. No, en valita viimevuotisesta, ihan hyvin meillä meni.

Tänä vuonna sääennustukset näyttivät vain niin kylmää, että päätettiin reippailla kotimaastoissa. Mutta. Voi jestas että on ollut kylmää täälläkin. Tämän aamun lenkki oli melkein kärsimystä. Tuuli puhalsi lähes toppatakista läpi. Ei ei ole häävit kelit täälläkään. 

Muuten, olen lukenut surunsekaisin tuntein tuon pienen Erika-tyttösen kärsimyksistä. Miten meillä Suomessa voi tapahtua tälläista? Eikö kukaan todellakaan välitä? En ole ollut kuin yhden kerran sosiaaliviranomaisten kanssa tekemisissä. Silloin tein myös lastensuojeluilmoituksen. Ja selkäkarvani nousivat pystyyn. Nimittäin tuon keskustelun tuloksena sain kuulla sieltä sosiaaliviranomaisten puolesta kuuluvani siihen hyvinvoivaan kapitalistien ryhmään, joka ei ymmärrä köyhän, ahdingossa elävän lapsiperheen ongelmista mitään... Ymmärrän, että sosiaaliviranomaisilla on tänä päivänä kädet täynnä töitä, mutta eikös tuosta Erikastakin ollut tehty 24 lastensuojeluilmoitusta. Kyllä silloin jonkun hälytyskellojen pitäisi soida. Kyllä hyvinvoiva kapitalistikin saattaa nähdä jotain, mikä ei ole oikein. 

Viime vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti