tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kylmää ja kirkasta

...ilma nimittäin. Viikonlopun lehdessä eräs sääprofeetta lupasi ilmojen lämpenevän kahden viikon kuluttua ja keväästä tulevan lämpimän. Toivottavasti pitää paikkaansa. Kokemusta on kuulemma 60 vuoden ajalta ja voimistuva kasvihuoneilmiökin on otettu mukaan ennustukseen.

Meillä on taloudessa käytössä vain yksi auto. Auton käyttövuorot on jaettu niin, että se jonka pitää lähteä aamulla ensimmäisenä töihin, saa lähteä autolla. Myöhemmin työvuoronsa aloittava menköön bussilla. Ja se olen yleensä minä. Siis huomenna on taas kävely liki -20°C:n pakkasessa bussipysäkille. Kasvojeni ihokin on mennyt ihan karheaksi. Pitänee siirtyä "ikäluokkaa" vastaaviin voiteisiin. Muuten, jos Aviokilla on myöhäisempi töihin meno, hän vie minut yleensä töihin. Ei suostu bussilla kulkemaan. Minä en taas niin tuosta autolla sompailusta välitä, että viitsisin käydä nakkaamassa toisen aikaisin aamulla töihin. Mieluimmin pidän rauhallisen aamuhetken ja lähden sitten bussilla.

Nuo myöhäiset aamut ovat ruokailun kannalta hankalia. Myöhäisemmän aamupalan jälkeen lounas tuntuu tulevan aivan liian aikaisin. Joten nyt olen sinnitellyt monta päivää töissä pelkän aamupalan turvin. Siemailen vain välillä kahvia. Ja ihme, ei ole oikeasti ollut nälkäkään. Jokohan huomenna "uskaltaisin" pistää ne pinkit housut töihin? :)

"Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki" (A. Hellaakoski). Matkalla mökille.

4 kommenttia:

 1. Minä pidin julkisesti tänään eka kertaa pinkkejä housuja. Oli outo olo ( muut tuijottaa?). Jatkossa menee kuin vettä vaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok! Sitten minäkin. Tosin taidan pistää myös pitkän mustan villatakin... Että näkyy vain vähän lahkeita...

   Poista
 2. Mä vielä vasta haaveilen farkkukauppaan menosta. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, en minäkään vielä pistänyt niitä jalkaan...

   Poista