maanantai 11. maaliskuuta 2013

(Lähes) tyhjä pakastin

Tänään kaivoin viimeiset mansikat pakastimesta. Mustikat loppuivat jo viime kuussa. Ajatella, sitä on syöty tässä talven mittaan kaksistaan kymmenen kiloa mansikoita ja ämpärillinen mustikoita! Nyt sinne jäi enää 12 rasiaa puolukoita, muutama leivänpalanen ja lanttulaatikkoa joululta. Nyt pitänee alkaa sitten vaikka väen väkisin maustamaan aamujugurttiaan niillä puolukoilla. Mitähän keksisi, että niistä saisi vähän maistuvampia? Joskus olen sekoittanut niihin Valion valmista mehukeittoa. Jaa, taidanpa syödä siis seuravat kaksi kuukautta aamupalalla turkkilaista jugurttia, puolukoita ja Valion mehukeittoa. 

Harmi vaan pitää isoa pakastinta päällä muutaman vaivaisen puolukkarasian takia. Leipojaksi minusta ei ole, vaikka melkein innostuin tästä Aikun mokkapalaohjeesta. Nam nam... Mutta tiedän, vieraita meillä käy niin harvakseen, että jos joku meille joskus eksyy, niin nämä olisi varmasti syöty jo pois allekirjoittaneen toimesta... 

Tulppaanit ilahduttavat edelleen...

Viherpeukaloa kutittaa. Viime vuonna innostuin vähän liikaa... Mutta nyt ainakin persiljaa, tilliä ja salaattia. Ja VAIN yhtä köynnöstävää kukkaa laatikkoon...

12 kommenttia:

  1. Minulla on myös pakkasen tyhjennys kampanja menossa. Meillä on tosin ollut kaikkea kauheasti (25 kg mansikkaa, 5 kg punaherukkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa kutakin sekä kaksi ämpärillistä puolukkaa). Ja vähän raparperisosetta. Kaksi syöjää, joten on ollut aika koitos. Ehkä just ennen kesää saadaan syötyä. Ensi kesänä pakastan kyllä vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta nuo ovat kaikki kyllä terveellistä syötävää! Ei tarvitse paljoa tuontihedelmiä ostella.

      Poista
  2. Tuleeko teillä syödyksi puolukkahilloa? Ostat vaan hillosokeria ja keittelet puolukat hilloksi. Jääkaapissa säilyvät sitten ihan hyvin ja pakastimen voi ottaa vähäksi aikaa pois päältä. Tai vispipuuroa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen survonut puolukat soseeksi ja lisännyt niihin vähän sokeria. Suolaisten ruokien kanssa ok, muutoin kyllä aika karvaita... Vispipuuro... taitaisi jäädä minun yksin syötäväksi...
      Mutta kyllä minä ne syön... kansalaisvelvollisuus! Puolukkapiirakkakin on ihan ok, mutta kun se menee sinne leivontapuolelle.

      Poista
  3. Puolukat jää aina vimpaksi. :)

    Vispipuuro on herkkua. Ja itetehty puolukkahyytelö, namnam! Sopii monenlaisen liharuoan lisukkeeksi ja kalankin. Ja onpa eksynyt aamupalarahkankin joukkoon toisinaan. ;)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan kaikista parasta on sitruunahapolla tehty puolukkamehu, mutta kun siihen pitää lisätä sokeria niin valtavasti.

      Poista
  4. Meillä pakastin on vielä kantta myöten täynnä. Suurimman osan täyttää suppilovahverot. Niitä meillä riittää niin pakasteena kuin kuivattunakin. On siellä pohjalla sitten niitä marjojakin ja päällä normipakasteet (leipää, pullaa, parsaa/kukkakaalia, katkarapuja). Alappa sitten sieltä pohjalta kaivelemaan niitä marjoja. Juu, ei...tässä yksi syy, miksi en syö marjoja, hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä pohjoisessa pari viime vuotta ovat olleet tosi heikkoja sienivuosia. Viime kesän tulvat veivät kanttarellini... Herkkutatteja en ole nähnyt moneen vuoteen. Toivottavasti ensi kesänä pääsen pakastamaan myös sieniä. No, kangasrouskuja kyllä löytyy, mutta niiden käsittely on niin vaivalloiata...

      Poista
  5. Löysin sun blogin juuri ja ihan mahtavaa nähdä kuinka joku on just mun omista painolukemista päässyt noin upeeseen tulokseen. Minäkin alotin juuri blogin että motivoituisin tuohon projektiin paremmin. Täytyy jäädä seuraamaan sinun juttujasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Kyllä meitä tänne blogimaailmaan mahtuu. Tsempataan toinen toisiamme!

      Poista
  6. Puolukat kannattaa ehdottomasti sekottaa sauvasekottimella tai tehosekoittimella jugurttiin,rahkaan tms.! Ei maistu yhtään karvaalta, varsinkin jos laittaa esim. banaania tai hunajaa vielä mukaan. Pelkiltään jugurtin seassa aiheuttaa kyllä leukaperien kiristystä. Itse oon tehny puolukkamehua ihan sillälailla, että keitän puolukat veden kanssa ja en lisää sokeria. Ihan hyvää tulee.

    Tänään oli telkussa ohje myös mantelimaidosta:

    Mantelit liotetaan vedessä, mantelit ja 3 kertaa manteleita enemmän vettä sekaan ja tehosekoitin pyörimään. Tuloksena on maitoa, josta siivilöidään ylimääräset pois. Sitten sekaan vaikka puolukoita ja uusi pyöräytys tehosekoittimella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Olen nyt viimeisen viikon ajan syönyt puolukoita turkkilaisen jugurtin ja Valion mehukeiton kera. Nippa nappa menee... Aviokki osti itselleen samaiseen aamupalaan mansikkahilloa. Luuseri...

      Poista